ukenru
ankara-povidomila-kiyiv-pro-namir-konsuliv-vidvidati-okupovaniy-krim

Анкара повідомила Київ про намір консулів відвідати окупований Крим

 • 9236 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Туреччина поінформувала Україну про намір турецьких консулів відвідати окупований Крим для надання консульської допомоги у зв'язку із загибеллю громадян Туреччини через пожежу на двох суднах у Чорному морі. Про це повідомив посол України в Анкарі Андрій Сибіга, передає УНН.

"Українська сторона дипканалами була поінформована про наміри турецьких консулів відвідати окупований Крим для надання першочергової консульської допомоги у зв'язку із загибеллю громадян Туреччини внаслідок інциденту з двома суднами 21 січня", - написав він у Twitter.

З його слів, "ця ситуація жодним чином не змінює тверду позицію Туреччини щодо Криму, яка полягає у невизнанні окупації українського півострова Росією, і, за запевненнями турецької сторони, є вимушеним кроком, зумовленим терміновими гуманітарними обставинами".

Нагадаємо, 21 січня у районі Керченської протоки сталася пожежа на двох суднах під прапором Танзанії - “Кандій” і “Маестро”. На одному з них стався вибух. Щоб врятуватися, люди стрибали у воду.

Жертвами пожежі на суднах біля берегів Криму вважаються 20 людей.

Українські Національні Новини

Політика