ankara-ne-vtrachaye-nadiyi-na-dialog-erdogan-anonsuvav-telefonni-rozmovi-z-putinim-ta-zelenskim

Анкара не втрачає надії на діалог: Ердоган анонсував телефонні розмови з путіним та Зеленським

 • 175420 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що найближчими днями проведе телефонні переговори з Президентом України Володимиром Зеленським та російським президентом володимиром путіним, пише УНН з посиланням на Anadolu.

Про переговори

Туреччина не втрачає надії на діалог між лідерами рф та України, заявив Ердоган, додавши, що "обидві сторони сьогодні зазнають тяжких втрат", пише видання.

Ердоган розповів, що за підсумками останнього спілкування з президентом рф володимиром путіним "у нього склалося враження про пом'якшення позиції російського лідера щодо діалогу з Україною", відзначає видання.

Цитата

"Найближчими днями за підсумками телефонних розмов (з путіним та Зеленським), зрозуміємо як далеко зможемо просунутися. Напередодні спілкувався з Президентом України Володимиром Зеленським. Я відчув у його промові відсутність перешкоди та готовність до вирішення цього питання. Ми не втрачаємо надії на мир", - сказав Ердоган.

Про газовий хаб

Коментуючи пропозицію російського лідера щодо формування в Туреччині міжнародного газового хаба, президент Ердоган зазначив, що "Європа не може сьогодні за бажання покривати попит за рахунок газу з рф".

"Які їхні очікування: чи зможуть покривати попит у разі перетворення Туреччини на хаб? Крім того, є фактор трансанатолійського трубопроводу (TANAP). Чи зможе Європа купувати газ із Азербайджану у потрібній кількості? Ми проаналізуємо всі ці питання та зробимо відповідні кроки", - зазначив Ердоган.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Лимані завершено стабілізаційні заходи – голова ОВА

     • 91976 переглядiв

    Повторний удар по Харкову: поранено трьох людей

     • 322070 переглядiв

    «Стиль»: лікувально-терапевтична прем’єра від Wellboy

     • 3673458 переглядiв