За рік споживання м’яса птиці зросло на 4,4%, свинини — на 4%, яловичини — на 0,7%.
При цьому, найпопулярнішим видом м’яса в Україні лишається м’ясо птиці (курятина). У травні 2019 року українці спожили 418,8 тис. тонн продукту, роком раніше — 401,3 тис. тонн.
Друге місце у списку м’ясних вподобань українців належить свинині. У травні цього року жителі країни спожили 298,1 тис. тонн продукту, у травні 2018 — 286,5 тис. тонн.
Замикає трійку лідерів яловичина. У травні 2019 року українці спожили 94,5 тис. тонн продукту, роком раніше — 93,8 тис. тонн.
Як повідомляв УНН, завдяки ціновій доступності птиця є м’ясним продуктом № 1 в Україні останні кілька років. Українські фахівці прогнозують, що попит на продукт збережеться і цьогоріч.
Вартість курятини в Україні нижча, ніж у країнах ЄС. Так, наприклад, курятина у Києві коштує на 17,7% дешевше, ніж у Варшаві, і в 2,3 раза доступніша, ніж у Берліні.
Нагадаємо, у минулому році Україна піднялася на 6-те місце в світовому рейтингу експортерів курятини, обігнавши Росію і Канаду. У країнах ЄС Україна — серед трьох головних постачальників.
Основний експортер України — агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт” Юрія Косюка. Частка його компанії в загальному експорті продукту становить 88%.
За прогнозами німецьких експертів, в 2019-му Україна збільшить показники експорту курятини до 350 тис. тонн, випередивши при цьому Росію, Білорусь і Канаду.