ukenru
analitik-atlantic-council-sprognozuvav-maybutnye-pivnichnogo-potoku-2

Аналітик Atlantic Council спрогнозував майбутнє "Північного потоку - 2"

 • 23222 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Проект трубопроводу "Північний потік - 2" російського галузевого гіганта "Газпром" буде досить складно здійснити, не в останню чергу через причетних до будівництва трубопроводу росіян. Про це в коментарі УНН сказав експерт і економіст Андерс Аслунд з аналітичного центру Atlantic Council.

"Північний Потік - 2" буде досить складно здійснити, з ним пов'язано безліч ускладнень. Люди, які планують брати участь в будівництві трубопроводу, Тимченко і Ротенберг і їх компанії знаходяться під санкціями. Питання в тому, як вони зможуть отримати фінансування ", - заявив Аслунд.

Відзначимо, як повідомляли раніше ЗМІ, "Газпром" уклав основний контракт на будівництво відправної компресорної станції (КС) газопроводу "Північний потік 2" - "Слов'янська" з компанією Аркадія Ротенберга "Стройгазмонтаж".

Генеральним підрядником сухопутного підведення до "Північного потоку-2" виступає "Стройтранснефтегаз", співвласником якого є Геннадій Тимченко.

"Російські фінансові установи знаходяться під санкціям, і, очевидно, канцлер Німеччини Ангела Меркель не в захваті від "Північного потоку - 2". Може вона дійсно його прикриє або зробить щось ще? Існує безліч ускладнень, з якими проекту належить зіткнутися", - сказав експерт.

Як повідомляв УНН, сьогодні Швеція схвалила заявку від компанії Nord Stream 2 на прокладку двох ниток газопроводу через свою економічну зону в Балтійському морі.

Українські Національні Новини

Політика