ukenru
amnesty-international-navalniy-stav-vyaznem-sovisti

Amnesty International: Навальний став в'язнем совісті

 • 21853 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Російський опозиціонер Олексій Навальний стає в'язнем совісті після арешту одразу по прибутті в Москву, про це йдеться в заяві міжнародної правозахисної організації Amnesty International, повідомляє УНН.

Російська влада повинна негайно і беззастережно звільнити відомого критика Кремля Олексія Навального, затриманого через кілька хвилин після його прибуття в московський аеропорт "Шереметьєво" з Берліна, заявила сьогодні Amnesty International.

"Арешт Олексія Навального є ще одним свідченням того, що російська влада намагається змусити його замовкнути. Його затримання лише підкреслює необхідність розслідування його тверджень про те, що він був отруєний агентами державних спецслужб, які діяли за наказом самого високого рівня", - сказала Наталія Звягіна, директор московського офісу Amnesty International.

Підкреслюється, що влада поставилася до приїзду Навального як до повномасштабної спецоперації із залученням сотень поліцейських в аеропорту "Внуково", де були затримані десятки прихильників Навального, а решта витіснені на мороз -20 °C.

"Вони не зупинилися навіть перед тим, щоб перенаправити рейс в інший московський аеропорт,"Шереметьєво", - підкреслила Звягіна.

Всі прихильники Навального і журналісти, затримані в московському аеропорту "Внуково", повинні бути негайно і беззастережно звільнені, заявили в Amnesty International.

"Олексій Навальний був позбавлений волі за свою мирну політичну діяльність і реалізацію свого права на свободу вираження поглядів. Amnesty International вважає його в'язнем совісті і вимагає його негайного і беззастережного звільнення. Організація повторює свій заклик до російської влади порушити кримінальну справу за фактом отруєння Навального і забезпечити притягнення всіх винних до відповідальності в рамках справедливого судового розгляду", - заявили в організації.

Нагадаємо, Олексій Навальний повернувся в Росію після лікування в Німеччині, яке проходив після отруєння "Новачком". Літак з опозиціонером на борту повинен був приземлитися в аеропорту "Внуково", але був перенаправлений в "Шереметьєво".

Як повідомляв УНН, Навального затримали в "Шереметьєво" під час паспортного контролю. Згодом російська служба виконання покарань офіційно заявила про затримання Навального.

Перед затриманням російський опозиціонер Олексій Навальний в аеропорту Шереметьєво дав короткі коментарі журналістам. Він зазначив, що це кращий його день за останні п'ять місяців, а також додав, що нічого не боїться.

Українські Національні Новини

Новини Світу