amerykanskyi-imunoloh-entoni-fauchi-pered-konhresom-pro-pokhodzhennia-pandemii-covid-19-the-wall-street-journal

Американський імунолог Ентоні Фаучі свідчитиме перед Конгресом про походження пандемії Covid-19 - The Wall Street Journal

 • 20954 переглядiв

Колишній головний медичний радник Білого дому Ентоні Фаучі погодився дати свідчення в Конгресі щодо реакції федерального уряду США на пандемію Covid-19 та походження вірусу. Раніше представники Республіканської партії звинувачували його в тому, що він вводить Конгрес в оману.

Колишній головний медичний радник Білого дому, погодився свідчити в Конгресі щодо реакції США на пандемію Covid-19 і походження вірусу в Китаї. Про це повідомляє УНН із посиланням на видання Wall Street Journal.

Деталі

Свідчення Фаучі, який очолював Національний інститут алергії та інфекційних захворювань з 1984 року до 2022 року, будуть його першими даними перед Палатою представників. Спеціальний підкомітет з питань пандемії коронавірусу звертався з проханням про зустріч з Фаучі в лютому цього року, але домовленість про час і деталі інтерв'ю була досягнута з адвокатами Фаучі тільки на початку цього місяця, йдеться в листі, надісланому в четвер від комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1 грудня: Всесвітній день боротьби зі СНІДом, в Україні День працівників органів прокуратури

Республіканці звинувачували Фаучі у брехні Конгресу, коли він у травні 2022 року заперечив, що Національний інститут добробуту фінансував аналіз "досягнення результату" - спостереження за посиленням вірусу в лабораторії для перевірки його потенційного впливу в реальному світі - у вірусологічній лабораторії в Ухані. Сенатор Тед Круз, республіканець з Техасу, навіть закликав призначити конкретного прокурора щодо перевірки заяв Фаучі.

Також, республіканці в комітеті минулого року опублікували доповідь, в якій стверджувалося, що існують "ознаки" того, що вірус міг бути розроблений як біологічна зброя в китайському Інституті вірусології в Ухані.

Настав час для доктора Фаучі подивитися фактам в очі і вирішити численні суперечності, які виникли під час і після пандемії

- сказав у своїй заяві конгресмен Бред Венструп, голова комітету від Республіканської партії.

Багато вчених, у тому числі Фаучі, який до грудня працював головним медичним радником Байдена, вважають, що вірус, швидше за все, з’явився в природі та перейшов від тварин до людей. Дослідники вірусів публічно не визначили наукових доказів, які могли б зробити гіпотезу лабораторного витоку більш імовірною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ: за тиждень через COVID-19 померли понад 50 людей

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Порошенко заявив, що його знову не випустили за кордон

     • 23509 переглядiв

    МОЗ: за тиждень через COVID-19 померли понад 50 людей

     • 28016 переглядiв