ukenru
amerikantsya-uvyaznili-na-misyats-za-neoberezhne-keruvannyam-dronom

Американця ув'язнили на місяць за необережне керуванням дроном

 • 8323 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Суд в Сіетлі засудив американського аерофотографа Пола Скіннера до 30 днів ув'язнення після того, як дрон під його управлінням впав у натовп і вдарив жінку, передає УНН з посиланням на ВВС.

Як зазначає видання, суд у Сіетлі визнав Пола Скіннера винним у тому, що він нерозважливо створив загрозу для людей.
Видання повідомляє, що інцидент стався під час параду в Сіетлі 2015 року.

За даними поліції, дрон, величиною 45х45 см, врізався в будівлю і впав у натовп, травмувавши двох людей.

Також відзначається, що прокурор Піт Холмс заявив, що неправильне управління безпілотниками є "серйозною проблемою для громадської безпеки" і вона буде тільки поглиблюватися.

За інформацією видання, експертз дронів Раві Вайдьянатан з Імперського коледжу Лондона, повідомляє, що у майбутньому буде траплятися дедалі більше індицентів із безпілотниками.Він закликав органи регуляції розробити набір настанов із використання дронів.

"У США існують правила для комерційного використання, але для любителів вони інші. Ми перебуваємо на незвіданій території, але керівні принципи повинні бути послідовними", - зазначив експерт.

Також наголошується, що це - перший тюремний термін, який присудили за управління дроном.

Нагадаємо, 15 травня 2015 року Федеральне управління цивільної авіації США просить туристів залишати свої безпілотники вдома, тому що польоти в столиці Сполучених Штатів Вашингтоні офіційно заборонені.

Українські Національні Новини

Новини Світу