amerikansku-sanitarnu-kompaniyu-oshtrafuvali-za-te-scho-diti-pratsyuvali-nochami-pribirayuchi-myasokombinati

Американську санітарну компанію оштрафували за те, що діти працювали ночами, прибираючи м'ясокомбінати

 • 503552 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Одну із санітарних компаній Америки оштрафували за те, що вона найняла дітей для прибирання м'ясокомбінатів у нічну зміну, передає УНН з посиланням на BBC.

Деталі

За даними Міністерства праці, понад 100 підлітків віком від 13 до 17 років працювали у санітарній компанії Packers Sanitation Services.

Національні закони забороняють взяття на роботу дітей віком до 14 років та обмежують години роботи підлітків.

Представник Packers Sanitation Services заявив, що фірма дотримується «політики нульової терпимості» щодо найму осіб молодше 18 років і провела кілька перевірок та додаткове навчання після того, як дізналася про звинувачення.

Представник компанії додав, що багато з тих, кого викрили за роботою, залишили фірму "кілька років тому".

"Ми повністю віддані роботі з [Міністерством праці] над внесенням додаткових поліпшень для забезпечення дотримання нашої заборони на найняття осіб молодше 18 років", - заявили вони.

У ході викриття з'ясували, щонайменше троє підлітків зазнали травм на роботі, пов'язаній з використанням небезпечних хімікатів для очищення обладнання, такого як задні пили та роздільники.

"Порушення щодо дитячої праці в такій ситуації мали систематичний характер і охопили вісім штатів та явно вказують на загальнокорпоративну неспроможність санітарних служб Packers на всіх рівнях", - сказала Джесіка Луман, головний заступник адміністратора відділу заробітної плати та робочого часу Міністерства праці.

"Ці діти ніколи не повинні були працювати на м'ясокомбінатах, і це може статися тільки в тому випадку, якщо роботодавці не беруть на себе відповідальність за запобігання порушенням дитячої праці в першу чергу", - сказала Луман.

Підлітки працювали у восьми штатах на 13 заводах великих фірм.

На компанію наклали штраф у розмірі приблизно 15 000 доларів за одну нелегально працюючу людину.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Міністр закордонних справ зустрівся з генсеком НАТО

     • 448869 переглядiв