Лобстерів часто готують, кидаючи живими у киплячу воду, що деякі люди вважають жорстоким. З’являється все більше доказів того, що ракоподібні можуть відчувати біль.
Зокрема, влада Швейцарії наказала, що лобстерів потрібно попередньо оглушити перед тим, як кидати в окріп.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент Португалії схвалив легалізацію марихуани у медичних цілях
Відвідувачі ресторану можуть самі обрати, чи хочуть вони, щоб їхнього лобстера попередньо заспокоїли за допомогою марихуани чи ні.
Власник ресторану Шарлотта Гілл запевняє, що відвідувачі не зазнають психоактивного впливу, споживаючи лобстера, заспокоєного марихуаною. До того ж, стверджує рестораторка, розслаблений лобстер смакує набагато краще.
“Якщо ми забираємо в когось життя, слід робити це якомога більш гуманно”, — розповіла Гілл місцевій газеті.
“Просто неймовірно, наскільки це змінює м’ясо”, — додала рестораторка.
У штаті Мен марихуана не заборонена законом. У пані Гілл є ліцензія на її вирощування і постачання в медичних цілях.
Нагадаємо, Верхня палата парламенту Канади — сенат — схвалила законопроект, що легалізує використання канабісу. За нього проголосували 52 сенатори, 29 були проти, ще двоє утрималися.