amerikanskiy-institut-vivchennya-viyni-isw-otsiniv-tempi-ukrayinskogo-kontrnastupu

Американський Інститут вивчення війни ISW оцінив темпи українського контрнаступу

 • 1060519 переглядiв

Київ. 9 липня. УНН. Темпи українського контрнаступу є відображенням навмисних і стратегічних зусиль створити асиметричний градієнт виснаження, щоб зберегти українську бойову міць і відвести російську живу силу та техніку ціною повільнішого територіального просування. Таку оцінку дали аналітики американського Інституту вивчення війни ISW, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що 8 липня українські війська провели контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту. Зокрема — продовжили контрнаступальні дії на заході Запорізької області.

Заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Кал зазначив, що поточні українські операції на фронті є «початком середини» ширшого контрнаступу.

Доповнення

Аналітики пригадали, що 500 днів тому росія почала неспровоковану загарбницьку війну проти України. російські військові мали намір взяти Київ протягом трьох днів, але не змогли досягти жодної із поставлених цілей в Україні.

Рішучий та вмілий український опір призвів до кульмінації численних російських наступальних операцій, зокрема на Київ. Було звільнено Сумську та Чернігівську області, а також частини Харківської, Миколаївської та Херсонської областей, які тимчасово захопили російські війська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖMilitary Media Center пояснив, як ЗРК HAWK посилять українське ППО

Українські сили закріпили та утримали ініціативу і проводять контрнаступальні операції вздовж більшої частини лінії фронту, при цьому російські сили майже повністю зосереджені на спробах утримати українські землі, які вони все ще окупували.

За допомогою Заходу Україна забезпечила свою незалежність, але стоїть перед критичним завданням звільнення стратегічно важливої території, яка все ще знаходиться під контролем росії.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Military Media Center пояснив, як ЗРК HAWK посилять українське ППО

     • 754965 переглядiв