ukenru
amerikanski-zmi-zayavili-scho-kompaniya-klinton-ta-demokrati-finansuvali-dosye-na-trampa

У США кампанію Клінтон та демократів запідозрили у фінансуванні "досьє" на Трампа

 • 14302 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Передвиборчий штаб Хілларі Клінтон і національний комітет Демократичної партії допомогли з фінансуванням розслідування, яке призвело до появи скандального "досьє", що звинувачує президента США Дональда Трампа у зв’язках з Росією, передає УНН з посиланням на CNN.

Як повідомляє джерело видання, юридична фірма Perkins Coie у рамках своєї участі у передвиборчій компанії Х.Клінтон та партії Демократів, запросила компанію Fusion GPS і взяла участь "в справі з дослідницьких послуг, що розпочалися в квітні 2016 року і завершились до початку виборів в листопаді".

Першим таку новину оприлюднило видання Washington Post у вівторок. За словами джерел видання, близьких до справи, радник Х.Клінтон з юридичних питань Марк Еліас і його адвокатська фірма Perkins Coie в квітні 2016 року від імені кампанії кандидатки і комітету Демократичної партії найняли вашингтонську фірму Fusion GPS для проведення дослідження. Пізніше Fusion GPS найняла автора досьє на тодішнього кандидата в президенти США Д.Трампа, Крістофера Стіла.

Повідомляється, що передвиборча кампанія і комітет через адвокатську фірму фінансували дослідження Fusion GPS аж до кінця жовтня 2016 року. Fusion GPS передавала доповіді К.Стіла та інші матеріали Еліасу.

Брайан Феллон, національний прес-секретар кампанії Х.Клінтон, повідомив у своєму Twitter у вівторок, що він не знав про зв'язок між кампанією та досьє, написаним К.Стілом.

"Я не маю уявлення про те, що було сплачено до Fusion або Стілу, але якщо навіть частина цього досьє допоможе Мюллеру, це будуть добре витрачені гроші", - написав прес-секретар.

Нагадаємо, 14 жовтня колишній начальник адміністрації Білого дому Райнс Прібус представ перед слідчими команди Спецпрокурора Роберта Мюллера у рамках розслідування втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року та можливої змови членів передвиборчої кампанії президента США Дональда Трампа.

Українські Національні Новини

Новини Світу