ukenru
amerikanski-birzhi-pochali-den-z-padinnya-na-7

Американські біржі почали день з падіння на 7%

 • 15262 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. У понеділок, 9 березня, торги в США почалися з різкого падіння і вимушеної призупинки на тлі зриву угоди про видобуток нафти в рамках ОПЕК+, передає УНН з посиланням на Bloomberg.

Так, індекс S&P 500 через чотири хвилини після початку торгів впав майже на 7%, після чого торги були припинені на певний час.

Ще одна 15-хвилинна пауза відбудеться, якщо акції змінять курс і збитки сягнуть 13%, повідомляє агентство.

Як повідомляв УНН, 7 березня організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) не змогла домовитися з іншими країнами, що входять в групу ОПЕК +, щодо скорочення обсягів нафтовидобутку. Під час проведеної в п'ятницю, 6 березня, зустрічі групи ОПЕК + у Відні учасники зустрічі так і не підписали відповідного заключного комюніке.

На цьому тлі світова ціна на еталонні сорти нафти істотно опустилася під час торгів в п'ятницю. Вартість британської еталонної марки Brent впала на 7 відсотків - нижче позначки 47 доларів за барель, а ціна американської еталонної марки WTI коливається біля позначки в 42 долара.

Крім того, на відкритті торгів 9 березня ціна на нафту марки Brent різко подешевшала з 46 до 35 доларів за барель.

Після невдалих переговорів курс долара до рубля на міжнародному ринку Forex виріс в понеділок у порівнянні з рівнем закриття попередніх торгів на 3,93 рубля і становив 72,5 рубля.

Українські Національні Новини

Економіка