ukenru
amerikanska-organizatsiya-cherez-sud-vimagaye-vidaliti-telegram-z-app-store

Американська організація через суд вимагає видалити Telegram з App Store

 • 20394 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Американська некомерційна організація (НКО) Coalition for a Safer Web ( "Коаліція за більш безпечний інтернет") подала в суд на компанію Apple за відмову видалити месенджер Telegram з магазину додатків App Store після штурму Капітолію, пише The Washington Post та інші профільні ЗМІ, передає УНН.

"Coalition for a Safer Web ("Коаліція за більш безпечний Інтернет" - ред.) подала на Apple в суд за відмову заборонити доступ до Telegram", - пише видання AppleInsider.

У поданому в неділю в Окружний суд США Північного округу Каліфорнії "позові (колишнього - ред.) посла Марка Гінзберга і Coalition for a Safer Web звинувачується Apple в дозволі доступу до Telegram в App Store", відзначає видання.

Американська НКО, яка позиціонується як "позапартійна, некомерційна організація", що змушує видаляти екстремістський і терористичний вміст із платформ соціальних мереж, стверджує, що "Apple не дотримується своєї власною політики та рекомендації щодо контенту додатків стосовно Telegram".

"У позові вимагається ... заборонити Telegram з App Store до тих пір, поки він не буде відповідати керівним принципам Apple", зокрема, пише видання.

Аналогічний позов планується подати і на адресу Google, сказав юрист НКО Кейт Альтман, якого цитують ЗМІ.

Додамо, засновник месенджера Telegram Павло Дуров вважає за доцільне перехід з операційної системи iOS на Android для збереження доступу до інформації. Так він відповів на коментар користувача про видалення сервісу мікроблогів Parler з App Store.

9 січня компанія Apple тимчасово видалила зі свого магазину мобільних додатків Parler. Телекомпанія CNN відзначала, що сервіс був запущений в 2018 році в якості альтернативи іншим соціальним мережам. На тлі посилення в популярних соцмережах вимог до змісту публікацій напередодні загальних виборів в США сервіс набув популярності у прихильників Дональда Трампа. У соціальній мережі налічувалося понад 10 млн користувачів.

Відзначимо, що в США втричі збільшилися скачування Telegram через прихильників Трампа. Мессенджер Telegram за кілька днів минулого тижня завантажений понад 545 тис. разів, що в три рази більше показника завантажень за аналогічний період попереднього тижня.

Українські Національні Новини

Новини Світу