ukenru
amerika-strimala-obitsyanku-kuleba-vpershe-prokomentuvav-zustrich-baydena-z-putinim

Америка стримала обіцянку: Кулеба вперше прокоментував зустріч Байдена з Путіним

 • 26236 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Під час переговорів президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна жодних угод щодо України не укладалася, і в цьому плані Америка стримала обіцянку. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба агентству Reuters, вперше коментуючи саміт, що минув, передає УНН.

Цитата:

"Президент Путін не побачив... жодного запрошення до торгів з боку США щодо українського питання... І це принципове питання, тому що ми домовилися зі Сполученими Штатами, що жодні угоди по Україні не будуть укладатися без України, і Америка стримала свою обіцянку", - заявив міністр.

Деталі

Кулеба також заявив, що вітає жорсткі заяви президента США Джо Байдена під час його зустрічі з Путіним. За його словами, переговори не викликали жодного занепокоєння у Києва.

"Цей саміт продемонстрував, що Америка повернулася, і тепер настав час змусити Росію піти з України", - сказав дипломат, додавши, що Москва не має права вето на вступ країни в НАТО.

Що було раніше

16 червня в Женеві відбулася перша за десять років зустріч Володимира Путіна і Джозефа Байдена, тепер - у статусі президентів РФ і США відповідно. Переговори тривали близько трьох годин.

За підсумками лідери підписали єдиний документ - спільну заяву щодо стратегічної стабільності.

Спільної пресконференції лідери країн не проводили. Кожен з президентів окремо відповів на запитання преси, підбиваючи підсумки саміту.

Зокрема, Путін за підсумками заявив, що теми України торкалися в контексті Донбасу, а що стосується вступу країни в НАТО, то "тут нічого обговорювати".

Байден своєю чергою запевнив, що повідомив президенту РФ Володимиру Путіну про непохитну прихильність США суверенітету і територіальній цілісності України.

Українські Національні Новини

Політика