ukenru
amazon-zapustit-ponad-3-tisyachi-suputnikiv-dlya-stvorennya-globalnogo-internetu

Amazon запустить понад 3 тисячі супутників для створення глобального інтернету

 • 12896 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Американська корпорація Amazon планує випустити на навколоземну орбіту 3236 супутників зв'язку, які дозволять надати доступ в інтернет десяткам мільйонів людей. Про це повідомляє УНН з посиланням на SpaceNews.

Згідно з інформацією видання, Amazon планує запустити 3236 супутників для передачі даних, проте багато деталей досі залишаються невідомими. Наприклад, компанія не говорить, хто буде створювати апарати і коли їх випустять на орбіту. Також вона ще не отримала дозвіл від Федеральної комісії США по зв'язку. Проте, Amazon веде переговори з Міжнародним союзом електрозв'язку (ITU). Цей проект має назву Kuiper.

У його описі говориться, що 784 супутника виведуть на орбіту з висотою 590 кілометрів, 1296 супутників займуть 610-кілометрову орбіту, 1156 супутників, які залишаться, розташуються на висоті 630 кілометрів. У компанії підтвердили, що цей проект спрямований на забезпечення високошвидкісного широкосмугового з'єднання по всьому світу. Теоретично він повинен забезпечити доступом в інтернет 95 відсотків населення планети.

Нагадаємо, що засновник Amazon Джефф Безос також управляє аерокосмічної компанією Blue Origin, яка планує розвивати в майбутньому космічний туризм. 

Раніше УНН повідомляв, що глава NASA заявив про загрозу МКС через випробувань Індії в космосі.

Українські Національні Новини

Технології