almazna-birzha-v-indiyi-stala-naybilshim-ofisom-u-sviti-potisnivshi-pentagon

Алмазна біржа в Індії стала найбільшим офісом у світі, потіснивши Пентагон

 • 269169 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Тривалий час вважалося, що будівля Пентагону, побудована в 1943 році, є найбільшим офісним комплексом у світі. Однак тепер його потіснила діамантова біржа в індійському місті Сурат. Про це пише CNN, передає УНН.

Деталі

Будівництво комплексу розпочалося чотири роки тому, але завершити роботи вчасно завадила пандемія. Проект вартістю $388 млн завершили у квітні 2023-го. Очікується, що біржу відкриють у листопаді. Цікаво, що всі офісні приміщення продали ще до початку будівництва.

Доповнення

Індійське місто Сурат розташоване в західному штаті Гуджарат і вважається центром світового огранювання та полірування алмазів з усього світу.

У Сураті гранять близько 90% усіх алмазів планети, в алмазному бізнесі задіяно понад 65 000 осіб на різних посадах. Одні займаються ограновуванням дорогоцінного каміння, інші полірують їх, а треті – торгують ними.

Алмазна біржа Сурат (SDB) побудована за проектом індійського архітектурного бюро Morphogenesis і займає площу понад 14 га. Будівля складається з дев'яти прямокутних веж, що виходять із центрального корпусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖБіля берегів Рима знайшли уламками давньоримського вантажного судна

Тут розмістилися понад чотири тисячі офісів торговців діамантами. Приміщення також будуть використовувати як майстерні з різання та полірування дорогоцінного каміння, що робить їх універсальним місцем для всіх професіоналів, зайнятих в алмазному бізнесі.

World’s largest Diamonds Exchange - Surat Diamond Bourse. pic.twitter.com/Tza1XRQLmi

— News Arena India (@NewsArenaIndia) January 17, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Марокко внаслідок ДТП загинули щонайменше 24 людини

     • 225689 переглядiв

    Касові збори фільму "Барбі" перевищили $1 млрд

     • 1102412 переглядiв

    На узбережжя Чилі викинувся величезний синій кит

     • 397332 переглядiв