ukenru
alkogolniy-falsifikat-na-ponad-1-4-mln-grn-viluchili-na-sumschini

Алкогольний фальсифікат на понад 1,4 млн грн вилучили на Сумщині

 • 5391 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. У Сумській області податківці спільно із прокуратурою та співробітниками Нацполіції вилучили із незаконного обігу понад 5 тис. літрів фальсифікату алкоголю. Про це повідомляє ГУ ДФС у Сумській області, передає УНН.

Зазначається, що податківці вилучили продукцію в рамках розслідування кримінального провадження за ч.2,3 ст. 204 та ч.1 ст. 199 Кримінального кодексу України.

Також в рамках розслідування було проведено обшуки на території Шостки та Глухова Сумської області.

"За результатами обшуків виявлено алкогольну продукцію різних найменувань скляній тарі різної місткості (від 0,2 л до 1 л), марковану марками акцизного податку з ознаками підробки", - повідомили у ДФС.

Загалом було виявлено та вилучено понад 9 тисяч пляшок лікеро-горілчаної продукції загальним об’ємом понад 5 тис. літрів та вартістю близько 1,4 млн. гривень.

Як повідомляв УНН, для контролю ринку алкоголю, в КМУ запропонували ввести електронну акцизну марку і накладну. На думку окремих експертів це буде сприяти виведенню алкогольного ринку з тіні.

За останні 6 років, за словами генерального директора компанії Eastern Beverage Trading Ольги Івушкіної, частка тіньового сегмента алкогольного ринку зросла з 15-20% до 45-59%.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП