ukenru
alkogol-i-energetiki-chomu-krasche-ne-zmishuvati

Алкоголь і енергетики: чому краще не змішувати

 • 150698 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Зростання популярності енергетичних напоїв привнесло нову тенденцію: їх змішування з алкоголем. Щоб надати напою новий смак і бути енергійними годинами, люди почали поєднувати енергетичні напої та алкоголь замість звичних газованих напоїв. Експерименти зі смаками можуть здатися цікавими, але поєднання двох напоїв може бути досить підступним для організму. Про це пише Timesofindia.com, повідомляє УНН.

Як працює поєднання енергетиків та алкоголю

Як алкоголь, так і енергетичні напої мають свої чіткі характеристики. Відомо, що один розслабляє і може викликати сонливість, а інший допомагає залишатись енергійним навіть попри недосип.

Але при поєднанні енергетичні напої можуть пересилити розслабляючу дію алкоголю і не давати довго заснути після вечірки. Такий мікс також може призвести до оманливої тверезості, у результаті чого можна випадково вжити більше алкоголю, ніж зазвичай.

Що говорить наука

Дослідження, проведені для аналізу ефекту змішування алкоголю з енергетичними напоями, прийшли до висновку, що такий коктейль може змусити людей пити більше алкоголю, ніж зазвичай. Згідно з інформацією Центру контролю та профілактики захворювань, ті, хто змішують алкоголь і енергетики, випивають, як правило, втричі більше, ніж ті, хто вживає чисті напої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П’ять найпростіших коктейлів від Prime, які можна приготувати за п'ять хвилин

Чим може нашкодити

Вживання енергетичних напоїв з алкоголем також може завдати шкоди здоров’ю серця. Це пов’язано з тим, що обидва напої мають різний вплив на кров’яний тиск і, поєднуючись, можуть ввести в оману організм. Згідно з дослідженням 2018 року, два напої можуть призвести до зміни діаметра кровоносних судин до небезпечного рівня. Ще одне дослідження 2016 року показало, що поєднання може призвести до значного підвищення як систолічного, так і діастолічного артеріального тиску.

Різка зміна артеріального тиску може бути особливо поганою для всіх, хто вже страждає від проблеми високого кров'яного тиску.

Що приховують енергетики

Енергетичні напої часто містять дуже багато цукру. Для людей, які стежать за вагою, це може мати небажаний ефект. Тож у будь-якому випадку краще уникати змішування цих двох напоїв. Якщо вже дуже хочеться, то краще все-таки вживати їх зі значними інтервалами в часі.

Доповнення

Нагадаємо, раніше експерти назвали ідеальний у барному світі алкоголь, який легко поєднувати з будь-якими смаками та іншим алкоголем.

Це виявилась горілка

Нагадаємо, що до ТОП-5 надійних українських виробників якісної горілки входять такі лікеро-горілчані компанії, як: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Prime", "Житник") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Суспільство