ukenru
alibaba-rozdilit-naybilshiy-tekhnologichniy-konglomerat-kitayu-na-6-odinits-pislya-povernennya-dzheka-ma

Alibaba розділить найбільший технологічний конгломерат Китаю на 6 одиниць після повернення Джека Ма

 • 299694 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Найбільший технологічний конгломерат Китаю Alibaba Group Holding проведе найбільшу корпоративну реструктуризацію з моменту свого заснування понад два десятиліття тому. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Компанія реорганізує свій бізнес у шість незалежних підрозділів: Cloud Intelligence Group, електронна комерція Taobao-Tmall, інтелектуальні логістичні операції Cainiao, група місцевих послуг, Global Digital Business Group та Digital Media and Entertainment Group.

Модернізація конгломерату відбувається наступного дня після того, як його засновник Джек Ма повернувся додому після річного перебування за кордоном, а Пекін сподівається стимулювати зростання приватного сектора після дворічного репресивного режиму з боку регулюючих органів щодо його показових приватних підприємств.

«Початковий намір та основна мета цієї реформи — зробити нашу організацію гнучкішою, скоротити час прийняття рішень та швидше реагувати», — йдеться у листі співробітникам, з яким ознайомилося агентство Reuters.

Даніель Чжан продовжить роботу в якості голови та генерального директора Alibaba Group і слідуватиме моделі управління холдинговою компанією, і одночасно виконуватиме функції генерального директора Cloud Intelligence Group.

Кожна з шести бізнес-груп керуватиметься власним генеральним директором та радою директорів та збереже гнучкість для залучення зовнішнього капіталу та проведення первинного публічного розміщення акцій, йдеться у повідомленні.

Винятком буде Taobao Tmall Commerce Group, яка займається торгівлею у Китаї та залишиться підрозділом, що повністю належить Alibaba Group.

Інвестори кажуть, що це оголошення пов'язане з побоюваннями, що Alibaba втратила потенціал зростання і сигналізує про те, що побоювання регулюючих органів зникають.

Українські Національні Новини

Новини Світу