ukenru
alergologi-zaklikali-ukrayintsiv-ne-nyukhati-romashku-ta-ne-vzhivati-med-z-lipi

Алергологи закликали українців не нюхати ромашку та не вживати мед з липи

 • 17234 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. З 28 червня по 4 липня зберігається помірний та високий ризик виникнення симптомів алергії. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Європейської аероалергенної мережі.

Тим, у кого діагностована алергія до пилку амброзії, полину, соняшника та інших рослин родини айстрових, не рекомендується нюхати ромашку та схожі на неї квіти, які продовжують цвісти в Україні.

Пилок айстрових має шипи, а тому легко чіпляється до слизової носа, розбухає і виділяє алергени. Через перехресну алергенність білків ромашки із білками її інших родичів з родини айстрових, людям, чутливим до пилку названих рослин не можна й пити ромашкові або чаї з календули. У таких пацієнтів існує ризик виникнення синдрому оральної алергії.

Концентрації пилку липи, що мають невисоку алергенність, будуть низькими, а тому й ризик виникнення полінозу до пилку липи оцінюється як дуже низький. Проте, людям, що мають сезонну алергію, не рекомендується нюхати квітки липи та з обережністю вживати мед, зібраний з цієї та інших рослин.

Як повідомляв УНН, медик розповів, що провокує алергію влітку

Українські Національні Новини

Здоров'я