ukenru
aktivisti-pidpalili-maket-avtomobilya-bilya-komitetu-vr

Активісти підпалили макет автомобіля біля комітету ВР

 • 29942 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Власники автомобілів з іноземною реєстрацією біля Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики символічно спалили власноруч зроблений паперовий макет автівки, передає кореспондент УНН.

“Це символічне відчуження кожного із нас. Це уособлення автомобіля, який пригнаний з Європи. Цю частинку ми не захочемо нікому віддавати. І кожний із нас спалить у вигляді протесту”, – зазначив один з активістів Олег Ярошевич.

Активісти зазначили, що вимагають у влади ухвалити законопроект 5567, який врегульовує використання машин з іноземними номерами. За словами учасників перформансу, проект закону пропонує запровадити “умовне часткове звільнення від оподаткування” ввезених з-за кордону авто і встановити за це “справедливу плату”.

Також учасники акції вимагали поспілкуватися із головою Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною, однак її не було на робочому місці.

Активісти сподіваються, що на засіданні Комітету в наступний четвер законопроект таки розглянуть.

Під час акції за громадським порядком слідкували кілька десятків правоохоронців, а також пожежники.

Нагадаємо, що у січні активісти палили шини, а також страйкували біля Кабміну і блокували рух щонайменше на 5 в’їздах до Києва.

Українські Національні Новини

Мультимедіа