ukenru
air-india-zamovila-250-litakiv-airbus-u-ramkakh-masshtabnoyi-transformatsiyi-pereviznika

Air India замовила 250 літаків Airbus у рамках масштабної трансформації перевізника

 • 616382 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Air India придбає 250 літаків Airbus у рамках угоди, спрямованої на перетворення національного перевізника, повідомляє УНН посилаючись на AFP.

Деталі

Перша покупка нового літака з 2006 року є частиною амбітного плану щодо повернення до прибутковості на третьому за величиною ринку авіаперевезень у світі.

Компанія має намір купити 210 вузькофюзеляжних літаків A320neo і 40 далекомагістральних літаків A350 - з невказаною кількістю додаткових опцій.

За повідомленнями ЗМІ, Air India планує оприлюднити аналогічну угоду про покупку з Boeing у найближчому майбутньому.
У сукупності ці дві угоди можуть стати найбільшою покупкою в історії авіації.

Доповнення

Air India була заснована конгломератом Tata Group у 1932 році, і уряд Індії купив контрольний пакет акцій після здобуття незалежності.

Згідно з прогнозами Airbus, обсяг авіаперевезень в Індії зростатиме на 6,6% на рік протягом двох десятиліть, що майже вдвічі перевищує середньосвітовий показник.

Європейський виробник літаків вже має інженерний центр у країні та закуповує деякі компоненти у індійських постачальників.

Air India залишається найбільшим міжнародним перевізником країни, але її частка на внутрішньому ринку у вересні становила лише 8,6%.

До кінця 2027 року компанія має намір зайняти 30 відсотків внутрішнього ринку, одночасно розширюючи свій флот, щоб охопити більше міжнародних маршрутів.

Українські Національні Новини

Новини Світу