ahent-fsb-yakyi-dopomohav-okupantam-hotuvaty-dyversii-v-kharkovi-otrymav-15-rokiv-tiurmy

Агент фсб, який допомогав окупантам готувати диверсії в Харкові отримав 15 років тюрми

 • 31064 переглядiв

У Харківській області СБУ затримала українця, завербованого росією для шпигунства за Збройними силами України. Його засуджено до 15 років за державну зраду.

За гратами 15 років проведе зрадник України, якого завербували російські спецслужби для шпигунства за військовослужбовцями Сил оборони на Харківщині. Про це повідомила СБУ, передає УНН.

Деталі

За даними слідства, фсб дистанційно завербувала місцевого жителя Харкова в листопаді 2022 року. Він потрапив в поле зору ворожих спецслужб через свого брата – військового зс рф у запасі.

Для виконання ворожих завдань зрадник обходив вулиці Харкова та приховано знімав на камеру свого телефону місця базування та шляхи пересування українських захисників. У зоні особливої уваги зловмисника були військові льотчики, командири спецпідрозділів ЗСУ та співробітники Служби безпеки.

Крім цього, російський агент виконував завдання щодо виявлення замаскованих підприємств оборонно-промислового комплексу на території регіону. Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки серії диверсій в регіоні.

СБУ затримала зрадника у результаті спецоперації в Харкові у березні цього року. Суд вже визнав російського агента винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та призначив йому 15 років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 років тюрми отримав інформатор так званого "мдб днр"

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі