agroeksport-za-novimi-pravilami-rozpochinayetsya-z-11-listopada-minagropolitiki

Агроекспорт за новими правилами розпочинається з 11 листопада - Мінагрополітики

 • 13311 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Мінагрополітики затвердило перші накази про включення агропідприємств у верифіковані списки експортерів, з 11 листопада розпочинається експорт деяких видів агропродукції за новими правилами, повідомили у відомстві у п'ятницю, 10 листопада, передає УНН.

Деталі

За словами міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського, Мінагрополітики вже затвердило три накази "Про включення до переліку верифікованих суб'єктів агропромислового комплексу, які здійснюють експорт товарів".

"Загалом зареєстровано 735 підприємств", - повідомили у міністерстві.

Міністр додав, що подача заявок у Державному аграрному реєстрі для включення агропідприємців у перелік верифікованих експортерів триває.

Міністр повідомив, що "з 11 листопада розпочинається експорт деяких видів сільськогосподарської продукції за новими правилами".

Перший заступник міністра Тарас Висоцький повідомив, що з 6 листопада надійшло вже понад тисячу заявок від аграріїв про включення в список верифікованих експортерів. Усі заявки оперативно розглядаються і ухвалюються відповідні рішення, вказали у відомстві.

Довідково

Уряд схвалив постанову, яка передбачає формування переліку верифікованих агропідприємств, які здійснюють експорт товарів. Зокрема, зернових, олійних і продуктів переробки. Підприємець для включення в перелік експортерів повинен відповідати певним критеріям.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Спалах гепатиту А: вінницькі школярі з понеділка йдуть до школи

     • 15482 переглядiв

    На вихідних на Київщині прогнозують шквальний вітер та дощ

     • 12975 переглядiв

    Жнива-2023: новий урожай уже сягнув 71,5 млн тонн

     • 18166 переглядiв