agent-v-ryasi-na-sumschini-suditimut-nastoyatelya-khramu-yakiy-peredavav-dani-vorogu

Агент в рясі: на Сумщині судитимуть настоятеля храму, який передавав дані ворогу

 • 533593 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. На Сумщині судитимуть настоятеля храму, який передавав ворогу дані про позиції українських захисників, правоохоронців та громадських діячів, повідомляють в Сумській обласній прокуратурі, пише УНН.

Деталі

На початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, з настоятелем одного з храмів УПЦ МП в Шосткинському районі вийшов на зв’язок співробітник фсб рф. Священнослужитель погодився з ним співпрацювати, оскільки мав проросійські погляди та очікував на прихід «руського миру».

Агент в рясі збирав дані щодо кількості українських військових на території Шосткинського району, їх озброєння, а також інформацію про керівників місцевих органів влади, правоохоронних органів, громадських активістів, їх політичні погляди та авторитет серед місцевого населення. Збирав інформацію про патріотично налаштованих громадян, які можуть впливати на суспільство.

Настоятель храму записував точні адреси, фотографував місцевість, де розташовуються військовослужбовці та військова техніка. Всі ці дані передавав оперативному співробітнику фсб рф за допомогою одного з месенджерів.

Правоохоронці затримали священнослужителя 1 березня 2023 року. Зараз він перебуває під вартою. Сумською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно настоятеля храму за вчинення державної зради в умовах воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни вранці знову обстріляли прикордоння у Сумській області

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі