ukenru
aeromedichna-evakuatsiya-na-kiyivschini-gelikopterami-do-likaren-vzhe-dopravili-36-patsiyentiv

Аеромедична евакуація на Київщині: гелікоптерами до лікарень вже доправили 36 пацієнтів

 • 17365 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. На Київщині завдяки проекту з аеромедичної евакуації менше ніж за пів року до лікарень за допомогою гелікоптерів успішно доправили 36 пацієнтів. Про це повідомив голова Київської ОДА Василь Володін, передає УНН.

Деталі

"Цього року в країні почала розвиватись система аеромедичної евакуації. Приємно зазначити, що Київщина — одна з областей, яка була долучена до цього експериментального проєкту. За час роботи до лікарень повітряним шляхом доставили вже 36 важких пацієнтів. Це люди, які потребували медичної допомоги терміново, тож буквально від кожної секунди, витраченої на транспортування, залежало їх життя", — прокоментував Василь Володін.

Також кандидати в члени аеромобільної бригади з пристоличного регіону пройшли навчання за програмою ALS. Усі отримали допуск до роботи в складі екіпажу повітряного судна.

Доповнення

7 жовтня завдяки спільному проєкту аеромедичної евакуації МВС та МОЗ зі Львова до Києва поліцейським гелікоптером Н145 доправили маленьку пацієнтку. Дівчинці лише 9 місяців. У немовляти вроджена вада серця. Для подальшого лікування дівчинці необхідна була термінова консультація столичних лікарів.

Напередодні на Львівщині поліцейський вертоліт Airbus Helicopters Н145 доправив тримісячне немовля із судомним синдромом до медичного закладу.

Додамо

Програма медико-рятувальної авіації введена МВС спільно з Міністерством охорони здоров’я для допомоги громадянам, які потребують невідкладної медичної допомоги і проживають у віддалених населених пунктах. Використовуються вертольоти Н145 компанії Airbus Helicopters, обладнані для виконання евакуаційних і санітарних потреб. Як повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, у наступні три роки планується створити відповідні авіабази для ефективної роботи медико-рятувальної авіації.

Українські Національні Новини

Суспільство