ukenru
advokati-tarpana-namagalisya-viklyuchiti-zi-spravi-ekspertizi-scho-dovodyat-yogo-provinu-sud

Адвокати Тарпана намагалися виключити зі справи експертизи, що доводять його провину - суд

 • 14109 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Адвокати колишнього бізнесмена-втікача Руслана Тарпана налагалися виключити зі справи низку експертиз, які доводять провину їх клієнта. Про це свідчить Єдиний Державний Реєстр Судових Рішень, повідомляє УНН.

Деталі

Адвокат Руслана Тарпана Дарчук С. з адвокатського об'єднання LES, надіслав скаргу до Вищого антикорупційного суду, в якій, серед іншого, вимагав виключити з матеріалів справи низку документів, що стали об'єктом експертиз і були покладені в основу підозри. Мовляв, їх треба перевірити на достовірність та навіть провести допити в якості свідків осіб, які складали експертизи та акти ревізій “Глибоководного випуску”.

Водночас як констатував слідчий суддя, сторона захисту Тарпана не в повному обсязі надала суду оскаржувані висновки проведених експертиз.

Тож суддя клопотання адвокатів не задовольнив.

До теми

Руслан Тарпан - головний підозрюваний у справі про розкрадання держкоштів на проекті “Глибоководний випуск”. Наразі він перебуває у всеукраїнському та міжнародному розшуку, ініційованому НАБУ. Однак справу від Нацбюро недавно передали до головного управління Національної поліції Одеської області.

Низка нардепів та експертів вбачають у цьому ризики гальмування слідства в інтересах Тарпана.

Тому в ВР хочуть запросити правоохоронців на звіт.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП