ukenru
advokati-pidozryuvanogo-u-spravi-mn17-rosiyanina-ne-znayut-khto-yim-platit

Адвокати підозрюваного у справі МН17 росіянина не знають, хто їм платить

 • 12626 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Нідерландські адвокати, які представляють одного з чотирьох підозрюваних - Олега Пулатова - на суді щодо катастрофи рейсу МН17 на Донбасі влітку 2014 року кажуть, що вони не знають, хто саме вносить кошти у фінансування захисту, але стверджують, що їхня адвокатська робота потрібна для підвищення легітимної ваги процесу. Про це повідомляє Голос Америки, передає УНН.

Так, один з підозрюваних, громадянин Росії Олег Пулатов, виявив бажання, щоб його інтереси на суді представляли адвокати.

"Захисники, які представлятимуть інтереси Пулатова, повідомили, що не знають, звідки надійшли кошти у російський фонд, з якого фінансується захист підозрюваного, але заявили, що в цьому немає нічого надзвичайного", - пише видання.

Як зазначається, адвокат Будевейн ван Ейк заявив, що "для юридичної допомоги нашому клієнтові створено фонд. Це російська фундація створена в Росії".

Його колега, Сабін тен Дошхат, також сказала з цього приводу: "Ми про це будемо чути, але це не головний наш пріоритет. Створення фонду, куди можуть вносити кошти у великих міжнародних процесах, не є чимось незвичайним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерландська прокуратура вимагатиме подальшого розслідування тільки щодо одного обвинуваченого у справі МН17

Сабін тен Дошхат також наголосила, що робота адвокатів зміцнює легітимність судового процесу і додала, що "родичі (жертв) також дали зрозуміти, що вони оцінюють факт забезпечення захисту".

Адвокати визнали, що ще не знають точно, на чому саме зосередяться у захисті, але в перший день на суді 9 березня вони повідомили, що Олег Пулатов повністю відкидає свою причетність до збиття малайзійського авіалайнера рейсу МН17.

Нагадаємо, у перший день слухань в судовому комплексі Схіпгол 9 березня не з’явився жоден з чотирьох підозрюваних, яким нідерландська прокуратура офіційно висунула обвинувачення на підставі розслідування Об’єднаної слідчої групи та Служби безпеки цивільної авіації Нідерландів. Обвинувачених у причетності до збиття малайзійського авіалайнера і загибелі 298 людей на борту судять заочно.

Українські Національні Новини

Суспільство