ukenru
advokat-shevchuk-yakiy-zakhischaye-reputatsiyu-mera-dnipra-zvernuvsya-pro-zabezpechennya-yogo-derzhokhoronoyu

Адвокат Шевчук, який захищає репутацію мера Дніпра, звернувся про забезпечення його держохороною

 • 24217 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Мерія Дніпра планує оскаржити інформацію, поширену пресслужбою СБУ в Дніпропетровській області. Для цього були найняті адвокати, які тепер заявляють про погрози, передає УНН.

Міськрада Дніпра найняла групу адвокатів компанії "Barristers" для захисту від інформації СБУ, якою вони вважають помилковою.

Це перший в Україні випадок, коли орган місцевого самоврядування готовий подати позов до суду проти одного з найсильніших державних правоохоронних органів.

Відбулася пресконференція за участю адвокатів Адвокатського об'єднання "Barristers" Олексія Шевчука, Костянтина Глоби, Юлії Бєлової та Інни Тецької, під час якої було заявлено про факти дискредитації міськради і мера міста Дніпра Філатова з боку пресслужби СБУ в Дніпропетровській області.

За словами адвокатів, пресслужба СБУ сформувала позицію, яка не відповідає дійсності, і розповсюдила її на своєму сайті.

Справа стосувалася обшуків на приватних підприємствах, що фігурують в держзакупівлі, проте свої зобов'язання перед державою вони виконали.

Крім того, адвокат Олексій Шевчук розповів, що напередодні пресконференції йому зателефонував невідомий і в грубій формі погрожував фізичною розправою. Адвокат звернувся до Нацполіціі щодо цього інциденту і за фактом звернення зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.129 Кримінального кодексу України погроза вбивством.

Адвокат Шевчук, як голова адвокатського об'єднання "Barristers", яке надає послуги із захисту ділової репутації міській раді і меру міста Дніпра Філатову, звернувся за фактом погроз у державну службу охорони про надання йому та колегам державної охорони, оскільки існує реальна загроза життю і здоров'я внаслідок професійної діяльності.

Українські Національні Новини

Суспільство