ukenru
advokat-sentsov-staye-vse-slabshim-yomu-vazhko-vstavati-z-lizhka

Адвокат: Сенцов стає все слабшим, йому важко вставати з ліжка

 • 11379 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Утримуваний у російській колонії за полярним колом український політв'язень Олег Сенцов все більше слабшає, йому важко вставати з ліжка, здоров'ю українця після 120 днів голодування завдано незворотної шкоди. Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, передає УНН з посиланням на Associated Press.

Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що стан його підзахисного постійно погіршується, що призводить до "незворотних змін, що впливає на серцево-судинну систему, нирки і печінку". Він додав, що Сенцов стає все більш слабким і йому важко вставати з ліжка.

Російські тюремникі при цьому заявили, що Сенцову щодня дають живильну суміш.

За словами адвоката, над Сенцовим нависла загроза повільного згасання, незважаючи на підтримуючу терапію.

Як повідомляв УНН, у недавньому листі до активістів Сенцов повідомив, що схуд до 72 кілограмів.

Нагадаємо, Олег Сенцов перебуває у виправній колонії в місті Лабитнангі за полярним колом на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в Росії і Криму.

Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за обвинуваченням у підготовці терактів у Криму. Правозахисний центр "Меморіал" у Росії вніс Сенцова до списку політв'язнів.

Українські Національні Новини

Суспільство