ukenru
advokat-nebesnoyi-sotni-eks-komandira-chornoyi-roti-d-sadovnika-obminyali

Адвокат Небесної Сотні: екс-командира "чорної роти" Д.Садовника обміняли

 • 19817 переглядiв

КИЇВ.17 лютого. УНН. Екс-командир так званої “чорної роти” спецпідрозділу "Беркут" Дмитро Садовник, якого з іншими екс-беркутівцями підозрюють у розстрілі активістів Майдану 20 лютого, не тікав, його обміняли. Про це на прес-конференції заявив адвокат родин героїв Небесної сотні Віталій Титич, передає кореспондент УНН.

"Рівно три роки назад один обмін уже відбувся. Був обміняний ключовий обвинувачений по розстрілах 20 лютого - це командир роти ("Беркуту" - ред.) Садовник. Він був обміняний, я підкреслюю, він нікуди не втікав, його організовано, організували йому скасування запобіжного заходу з грубим порушеннями процесуального закону і в подальшому під супроводом свої колег-діючих працівників Беркуту він покинув територію України", - сказав В.Титич.

За його словами, майже через місяць після цього Д.Садовник отримав громадянство РФ.

При цьому адвокат зазначив, що у викладеному списку народного депутата Надії Савченко для обміну з бойовикам ОРДЛО були прізвища екс-беркутівців, яких підозрюють у розстрілі активістів на вулиці Інститутській - Сергія Зінченка і Павла Аброськіна.

"Це хороший знак, це означає, що вони змирилися з тим, що вина буде доведена", - підкреслив В.Титич.

Нагадаємо, адвокат родин Небесної сотні пояснила, за яких умов скасують вироки в ЄСПЛ щодо В.Януковича.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП