administratsiia-harris-pidtrymuvatyme-ukrainu-mozhlyvo-navit-bilshe-ale-tochno-ne-menshe-ekspert

Адміністрація Гарріс підтримуватиме Україну, можливо, навіть більше, але точно не менше - експерт

 • 58399 переглядiв

Експерт пояснив, чому Байден зняв свою кандидатуру з президентських перегонів. Це стратегічний хід демократів, спрямований на зміцнення позицій партії та підготовку до майбутніх виборів.

Заява президента США Джозефа Байдена про сходження з президентських перегонів цими вихідними стала безпрецедентною подією в США. У коментарі журналісту УНН Голова "Інституту Американістики" та аналітик "Інтерньюз-Україна" Владислав Фарапонов розповів, що такий "крок" – це стратегічний хід, спрямований на майбутні проміжні вибори та подальше зміцнення позицій партії.

Сходження Байдена з президентських перегонів може вплинути на рейтинг Байдена як президента. Імовірно, навіть буде менше опитувань про рейтинг схвалення роботи Байдена, але, тим не менше, я думаю, що це - такий крок у майбутнє, з точки зору того, щоб відразу думати про наступні вибори, про вибори до Конгресу, 2024 року та 2026 року, адже це проміжні вибори

- каже Фарапонов.

За його словами, зміна кандидата від демократів сприяє консолідації виборців навколо Демократичної партії, оскільки новий кандидат сприймається як сильніший і більш перспективний, зокрема завдяки молодості. Водночас, цей крок дав виборцям відчуття, що їхні побажання були враховані, адже, беручи до уваги критику щодо віку Байдена, партія продемонструвала готовність до змін, які відповідають вимогам її прихильників.

Фарапонов переконаний, що Байден зняв свою кандидатуру достатньо пізно, але ще не критично.

"Якби він це сказав після конвенції, після з'їзду демократів у кінці серпня, тоді б вже замінити його було дуже складно юридично, і взагалі не було б часу на це. Тому що у серпні, у вересні, наприклад, уже деякі штати розпочинають раннє голосування і голосування поштою. Тому пізно, але не запізно", - розповідає він.

Експерт вказав, що Камала Гарріс за рейтингами, "йде у ногу" з президентом США Джозефом Байденом.

Трамп vs. Гарріс: що говорять опитування про президентські перегони у США22.07.24, 12:14

"Якщо ми говоримо про всі ці опитування, то я б сказав наступне: все ж таки треба враховувати, що ці опитування проводилися щодо різних інших кандидатів. Я думаю, що коли пройде тиждень-два і з'являться нові опитування, де вже не буде Байдена, тоді, можливо, ситуація зміниться. Тобто, в опитуваннях будуть інші цифри", - каже Фарапонов.

Також він розповів, що нова кандидатка на посаду президента США небагато висловлювалася щодо війни в Україні.

"Позиція Гарріс щодо України маловідома, оскільки вона небагато висловлювалася на цю тему. Можна припустити, що адміністрація Гарріс, як і адміністрація Байдена, підтримуватиме Україну, можливо, навіть більше, але точно не менше", - додає він.

Голова "Інституту Американістики" розповів, що Камала Гарріс зазвичай висловлюється про зовнішню політику рідко. Окрім того, діяльність Гарріс зосереджена саме на внутрішній політиці та регіональних візитах. Вона, як віце-президент, має небагато досвіду у важливих міжнародних подіях. Зазвичай на таких подіях США представляють державний секретар, міністр оборони чи радник з питань національної безпеки, а віце-президент відіграє роль там дуже рідко.

Нагадаємо

Віцепрезидент США Камала Гарріс заявила про намір брати участь у президентських виборах. Вона подякувала Джо Байдену за підтримку та пообіцяла докласти зусиль, щоб перемогти Дональда Трампа.

Ірина Колеснік

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС продовжив економічні санкції проти рф

     • 63163 переглядiв