ukenru
achs-finlyandiya-virishila-pobuduvati-parkan-na-kordoni-z-rosiyeyu

АЧС: Фінляндія вирішила побудувати паркан на кордоні з Росією

 • 12582 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Фінські влада планує побудувати паркан на кордоні з Росією для захисту від диких кабанів, які є переносниками вірусу африканської чуми свиней (АЧС), передає УНН з посиланням на yle.fi.

За даними ЗМІ, паркан простягнеться від території Південно-східної Фінляндії до одного з центральних регіонів країни - Кайнуу.

Відзначається, що поки в Фінляндії не було виявлено вірусу АЧС. Однак випадки зараження АЧС зареєстровані в Росії в 200 кілометрах від фінського кордону, уточнює видання.

Нагадаємо, раніше рятуватися від АЧС парканом планували і в Польщі. Огорожу хотіли побудувати на кордоні з Україною, однак не знайшли для реалізації цього проекту фінансових можливостей.

Відзначимо, що в Україні в цьому році вже зафіксовано понад сотню спалахів АЧС. Випадки зараження не обійшли стороною жодну з областей.

Збитки українських фермерів від поширення хвороби обчислюються мільйонами. Але влада, як упевнені експерти, досі ніяк не діє.

На думку політика Сергія Тригубенка, боротися з АЧС нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродпотребслужби, відсутність профільного міністра (агрополітики) і відсутність компетентних кадрів.

Українські Національні Новини

Новини Світу