ukenru
abramovskiy-rozpoviv-pro-perekhid-do-yevropeyskoyi-modeli-upravlinnya-vidkhodami

Абрамовський розповів про перехід до європейської моделі управління відходами

 • 12322 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Україна переходить до європейської моделі управління відходами, за якою відходи будуть використовуватись повторно і піддаватись термічній обробці. Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

“Щодо управління відходами. Хочу сказати, що Верховною Радою схвалений в першому читанні законопроект 2207-1д, який імплементує 98 директиву щодо відходів ЄС і в принципі вводить більш ефективну систему управління відходами на всіх рівнях і в першу чергу, вводить ієрархію поводження з відходами, внормовує поводження з небезпечними відходами, з відходами електронного обладнання. Вводить поняття розширення відповідальності виробників. Тобто, ми в принципі переходимо до європейської моделі управління відходами”, - сказав Роман Абрамовський.

Він зазначив, що імплементація такої моделі призведе до зменшення утворення відходів та до сталого виробництва і сталого споживання.

“На полігони, в кінці-кінців, буде потрапляти не менша кількість відходів, а в більшості вони будуть використовуватись вторинно, зазнавати рециклінгу, в тому числі і в термічній обробці, тобто, спалюванню”, - додав міністр.

Нагадаємо, у Міндовкілля розраховують за 11 років перевезти радіоактивні відходи ЧАЕС до нового сховища.

Українські Національні Новини

Політика