ukenru
abo-litaki-i-vazhka-zbroya-vid-partneriv-abo-peregovori-prezident-pro-deokupatsiyu-mariupolya

Або літаки і важка зброя від партнерів, або переговори: президент про деокупацію Маріуполя

 • 186818 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні наголосив, що ситуація в Маріуполі залишається максимально жорсткою. Просто нелюдською. Такою її свідомо зробила російська федерація. Він попросив західних партнерів надати важку зброю, включаючи літаки, щоб з його допомогою деблокувати Маріуполь, передає УНН.

Цитата

"Говорив сьогодні з Прем'єр-міністром Британії Борисом Джонсоном і з Прем'єр-міністеркою Швеції Магдаленою Андерссон. Про оборонну та іншу підтримку для України. Про посилення санкційної політики проти росії. Про ситуацію на різних напрямках бойових дій в Україні, а особливо – про Маріуполь. Та про варіанти допомоги захисникам міста й цивільним людям. Ситуація в Маріуполі залишається максимально жорсткою. Просто нелюдською. Такою її зробила російська федерація. Свідомо зробила. І свідомо продовжує знищувати міста. Свідомо намагається знищити всіх, хто там є, в Маріуполі", - зазначив президент.

За словами Зеленського, вплинути на це можна тільки двома шляхами.

"Або партнери дадуть Україні всю необхідну важку зброю, літаки, причому, без перебільшення, негайно. Щоб ми могли знизити тиск окупантів на Маріуполь і деблокувати його. Або – переговорний шлях, на якому також роль партнерів має бути визначальною. Хочу, щоб мене зараз почули правильно: не було ще жодного дня від початку блокади Маріуполя, щоб ми не шукали рішення. Військове чи дипломатичне – яке завгодно, щоб урятувати людей. Але знайти це рішення вкрай складно. Поки жодного на сто відсотків реального варіанту ще не було. Це стосується як варіантів військових дій, так і переговорного процесу. Хоча ми чули багато намірів від тих, хто хотів допомогти і хто справді користується міжнародним авторитетом, але жоден з них поки що не реалізувався. Втім, ми не полишимо цих намагань. І щоденно або я, або Головнокомандувач Збройних Сил Валерій Залужний, або інші військові, або керівник нашої переговорної групи Давид Арахамія – на зв'язку з нашими захисниками Маріуполя. Щодня", - наголосив президент України.

Нагадаємо 

Зеленський назвав ключові завдання у відбудові зруйнованих війною українських міст.

Українські Національні Новини

Суспільство