ukenru
a-sitnik-skladeno-protokol-pro-zatrimannya-golovi-dfs

А.Ситник: складено протокол про затримання голови ДФС

 • 7906 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. На сьогоднішній день складено протокол про затримання голови ДФС Романа Насірова. Про це під час брифінгу повідомив голова НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент УНН.

"На сьогоднішній день оголошено протокол про затримання пана Насірова, на сьогоднішній день оголошено про підозру у вчиненні того злочину, про який я казав (364 ККУ, зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки – ред.). І хотілось би зняти маніпуляції, що хтось щось порушив… На сьогоднішній день складено протокол про затримання, оголошено про підозру і в подальшому будуть прийняті відповідні рішення – погоджено з прокуратурою запобіжний захід. На скільки мені відомо зі слів колеги (антикорупційного прокурора Назара Холодницького – ред.), прокуратура буде наполягати на обранні запобіжного заходу у вигляді взяття під вартою, а також наполягатиме на відстороненні від посади", - зазначив він.

Як повідомляв УНН, у САП заявили, що голові ДФС Роману Насірову 2 березня вручили повідомлення про підозру.

Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Нагадаємо, 2 березня ввечері до Феофанії, де перебував Роман Насіров, прибули, за даними ЗМІ, представники НАБУ і САП. Як повідомив нардеп Андрій Журжій, у лікарні голові ДФС вручили підозру.

Адвокат І.Черезов заявив, що вручення підозри Р.Насірову не відбулося.

Як повідомлялося, у четвер НАБУ провело обшуки за кількома адресами, в тому числі в центральному офісі ДФС, у рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями голови ДФС Романа Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам із орбіти народного депутата Олександра Онищенка.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП