ukenru
a-klyuyev-nazvav-imena-tikh-khto-organizuvav-maydan

А.Клюєв назвав імена тих, хто організував Майдан

 • 20100 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Головними організаторами подій на Євромайдані у 2014 році, які призвели до держперевороту в Україні, є Олександр Турчинов, Андрій Парубій та Сергій Пашинський. Про це заявив екс-глава адміністрації президента України Андрій Клюєв, який виступив свідком на процесі у московському суді за позовом екс-депутата Верховної Ради Володимира Олійника про визнання подій 2014 року на Україні державним переворотом, передає УНН із посиланням на ТАСС.

"Знаєте, у нас є в Україні секретар Ради національної безпеки і оборони Турчинов... Взагалі він колишній секретар комсомольської організації Дніпропетровська, а потім став затятим опозиціонером і пастирем підробляв. Він все це організовував. Він, Пашинський та нинішній голова парламенту Парубій - як комендант "майдану", - повідомив А.Клюєв.

Всі інші, за його словами, "використовувалися вже потім - Яценюк, Тягнибок і Кличко".

Причому, на думку А.Клюєва, "їх використовували втемну, як і "Правий сектор" використовували теж втемну".

"Правий сектор", пояснив А.Клюєв, спочатку навіть затримував снайперів, "які і в мирних стріляли, і в органи".

Він також заявив, що саме С.Пашинський "завіз дві групи снайперів - одну з Грузії, іншу з Прибалтики".

На підтвердження своїх слів А.Клюєв послався на протокол допиту одного з передбачуваних снайперів "грузинської групи", який склали члени "Правого сектора", які його затримали.

"Цю людину звали Володимир Дахнадзе, його зловив "Правий сектор" і допитав, він зізнався, що приїхав до Києва підробити. Але приїхав Пашинський і забрав Дахнадзе у "Правого сектора", - розповів А.Клюєв.

Крім того, за його словами, на президента Януковича "був величезний тиск з боку ЄС і США".

"Буквально щодня були (у президента). Не встиг прийти на роботу, а тут одна делегація на дві години, потім відразу інша. Вони були постійно, потоком, працювати не давали. Я називав це "технологією зв'язування рук". Спочатку приходили до нас, а потім йшли на Майдан, виступали. Це було прямим втручанням у внутрішні справи держави", - сказав А.Клюєв.

Раніше екс-президент України Віктор Янукович повідомив, що “в останні дні” тогочасний секретар РНБО Андрій Клюєв був з ним поруч.

Нагадаємо, колишній голова Адміністрації президента Андрій Клюєв був оголошений у розшук після його зникнення 28 лютого 2014 року. Його підозрюють у причетності до скоєння масових вбивств.

Згодом Генеральна прокуратура України (ГПУ) розпочала нове кримінальне провадження проти колишнього Першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва за фактом привласнення державних коштів в особливо великих розмірах.

Українські Національні Новини

Політика