ukenru
a-geraschenko-ne-viklyuchiv-scho-d-firtasha-u-ssha-ne-posadyat-v-obmin-na-svidchennya-proti-kerivnitstva-rf

А.Геращенко не виключив, що Д.Фірташа у США не посадять в обмін на свідчення проти керівництва РФ

 • 8980 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Радник міністра внутрішніх справ України, народний депутат Антон Геращенко не виключає можливості уникнення українським бізнесменом Дмитром Фірташем ув’язнення у США в обмін на свідчення щодо керівництва Росії. Про це він заявив у коментарі журналістам, передає кореспондент УНН.

А.Геращенко зазначив, що “американську Феміду” не можливо підкупити.

“З нею можливо лише домовитися. Якщо Фірташу запропонують здати його корупційні зв’язки в Російській Федерації — а ні для кого не секрет, що він мав великі домовленості з керівниками РФ щодо поставок газу, щодо інших економічних питань — то, думаю, що американці запропонують Фірташу в обмін на свідчення щодо вищого керівництва Росії в залученні до корупційних схем можливість свободи”, — сказав депутат.

В іншому ж випадку, вважає А.Геращенко, Д.Фірташ може отримати великий термін ув’язнення в американській в’язниці, як наприклад, із Павло Лазаренко, який отримав 14 років за відмивання “брудних” грошей".

Нагадаємо, в Австрії вищий земельний суд Відня дозволив екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа в США.

Як повідомляв УНН, у серпні минулого року Конституційний суд Австрії відмовив у розгляді подання українського олігарха Дмитра Фірташа, у якому він вимагав визнати неконституційною угоду про екстрадицію між Австрією і США. Після цього апеляційний суд цієї країни міг розглянути скаргу прокуратури на відмову в екстрадиції Д.Фірташа до США.

Раніше, 30 квітня 2015 року, земельний суд Відня з кримінальних справ відмовив у запиті мін’юсту США про екстрадицію олігарха Дмитра Фірташа.

Українські Національні Новини

Політика