80-ukrayintsiv-vvazhayut-ostanni-uspikhi-zsu-spilnimi-dosyagnennyami-ukrayini-ta-zakhodu-opituvannya

80% українців вважають останні успіхи ЗСУ спільними досягненнями України та Заходу - опитування

 • 221915 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Більшість українців вважають успішні контрнаступальні дії ЗСУ на Харківщині спільним досягненням України та західних партнерів. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, передає УНН.

Деталі

Для 80% українців успіхи української армії є спільним досягненням і спільним результатом дій України та українців і підтримки Заходу. З них 40% більшу перевагу надають Україні/українцям, 36% – в рівній мірі бачать внесок України/українців та Заходу, а 5% – перевагу надають Заходу. Про винятковий вплив дій України/українців говорять 10% опитаних, а про виняткову роль підтримки Заходу – 3%.

Цитата

«Абсолютна більшість українців бачать підтримку Заходу і вважають, що наші перемоги – це спільні перемоги України та Заходу. Тому допомога Заходу не просто акт «благодійності», а саме участь у спільних історичних звершеннях і перемогах. Також ці дані свідчать про те, що українська громадськість стає все більш зрілою (хоча процес, зрозуміло, ще триває). Ми, з одного боку, не страждаємо на «комплекс меншовартості» (85% вважають внесок саме України/українців таким, що дорівнює внеску підтримки Заходу, або вищим). З іншого боку, ми не страждаємо і на «шапкозакидання» (лише 10% приписують успіхи винятково Україні/українцям). Потрібно поглиблювати розуміння місця України як частини Заходу та розуміння цієї війни як спільної боротьби з агресивною росією і росіянами», – коментують результати у КМІС.

Довідково

Опитування проводилося 15-22 вересня 2022 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням). Опитано 2002 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України. До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року (АР Крим, м. Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей). Також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо

Результати опитування показують, що кількість українців, які готові виїхати жити за кордон в разі надання громадянства ЄС чи США, становить 7%. А тих, хто готовий залишитися в Україні, 90-92% залежно від регіону.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ворог використовує іранські дрони для економії ракет – Братчук

     • 205892 переглядiв

    Україна розробляє систему протидії іранським дронам – Гуменюк

     • 286340 переглядiв

    У Києві запрацюють ще сім закладів McDonald's

     • 225851 переглядiв

    Канцлер Німеччини Шольц заразився коронавірусом

     • 337917 переглядiв