8-mlrd-vs-920-tys-arma-namahaietsia-prykhovaty-svoie-fiasko-z-yakhtoiu-medvedchuka-prodazhem-bahhi-ta-kvadrotsykla

8 млрд vs 920 тис: АРМА намагається приховати своє фіаско з яхтою медведчука продажем баггі та квадроцикла

 • 109412 переглядiв

АРМА продало баггі та квадроцикл медведчука за 920 тис. грн, але може втратити яхту вартістю 8,5 млрд грн через зволікання. Агентство намагається відвернути увагу від проблем з продажем яхти.

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) похвалилося успішною реалізацією одного баггі та одного квадроциклу, які належали підозрюваному у держзраді екснардепу віктору медведчуку. Ця заява відбулася майже відразу після того, як стало відомо, що через зволікання нового керівництва агентства Україна може втратити один з найдорожчих активів медведчука – яхту Royal Romance, пише УНН.

Деталі

Напередодні стало відомо, що АРМА продало на Prozorro. Продажі баггі та квадроцикл, які належали медведчуку, за 920 тисяч гривень. За ці кошти, агентство планує закупити військові облігації. Реалізація будь-яких активів зрадників України - це звісно дуже добре, особливо, якщо ці кошти потім підуть на підтримку українських Сил оборони.

Однак, продаж менш цінного активу медведчука, не компенсує втрати, які будуть, якщо яхту Royal Romance все ж не вдасться продати. Адже вартість цього активу оцінюють у майже 8,5 мільярдів гривень.

Не виключено, що заявою про "успішну реалізацію" одного баггі та одного квадроциклу медведчука АРМА намагалося відвернути увагу суспільства від провалу з продажем яхти і спробою приховати реальні проблеми в роботі агентства.

Контекст

У вівторок, 23 липня, стало відомо, що АРМА не може продати один з найдорожчих арештованих активів віктора медведчука - яхти Royal Romance - через те, що суд у Хорватії скасував арешт вказаного майна.

В Офісі Генерального прокурора зазначили, що протягом усього терміну арешту докладали зусиль для розробки механізмів, які б дозволили АРМА реалізувати майно, яке знаходиться за кордоном. Однак нове керівництво АРМА допустило зволікання в цьому процесі і розпочало процедуру реалізації яхти лише 20 березня 2024 року, майже через 2 роки після арешту.

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі