8-hrudnia-den-brauni-den-mandrivnyka-u-chasi

8 грудня: День Брауні, День мандрівника у часі

 • 53523 переглядiв

Сьогодні ласуни усього світу відзначають День шоколадного десерту Брауні, який був створений у 1893 році. Для шанувальників наукової фантастики восьме грудня - це День мандрівника у часі.

Сьогодні, восьмого грудня, усі ласуни та любителі десертів можуть відзначити День Брауні, пише УНН.

Вважається, що у 1893 році під час одного заходу у Чикаго американська світська левиця Берта Палмер запропонувала шеф-кондитеру готелю "Палмер Хаус" створити нове тістечко. Кондитер зі своїм завданням впорався – так з’явився шоколадний десерт "Палмер Хаус Брауні" з волоськими горіхами та абрикосовою глазур’ю.

Різні кондитери продовжували експериментувати з інгредієнтами для Брауні. Класична версія рецепту цього десерту сформувалася у першій половині ХХ століття.

Ще сьогодні можна відзначити День мандрівника у часі. Подія з’явилася близько 20-ти років тому за ініціативи спільнот любителів наукової фантастики в інтернеті.

Подорожі у часі та машини часу вже багато років є однією з найулюбленіших тем письменників-фантастів.

Класичним твором саме цієї тематики є роман англійського письменника Герберта Веллса "Машина часу". У 1888 році твір був виданий у скороченому журнальному варіанті. А у 1895 році роман побачив світ повністю.

Християни західного обряду сьогодні відзначають   Свято Непорочного зачаття Діви Марії.

Католицька церква вважає, що навіть народившись із лона звичайних людей, Марія не увібрала первородного гріха. Це значить, що з самого народження вона не здатна чинити зла.

У XV столітті Папа римський Сікст IV офіційно ввів свято Богородиці у перелік урочистостей, визнаних католицькою церквою, а 8 грудня 1956 року папа Пій IX закріпив догмат, у якому проголошено про чистоту і непорочність матері Іісуса.

За православним новоюліанським календарем сьогодні День пам’яті мучениці Анфіси Римської, яка жила у ІV-V століттях.

Більшу частину свого життя вона присвятила служінню Господу та боротьбі з аріанською єрессю.

В якійсь момент противники схопили Анфісу і закатували до смерті.

Іменини 8 грудня святкують Анфіса, Вікторія, Сергій, Кирило.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    8 грудня: День Брауні, День мандрівника у часі

     • 53523 переглядiв