71-ukrayintsiv-vvazhayut-scho-kerivnitstvo-krayini-viddane-peremozi-u-viyni-opituvannya

71% українців вважають, що керівництво країни віддане перемозі у війні - опитування

 • 148812 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Більшість українців позитивно оцінюють єдність керівництва України та відданість меті перемогти у війні з рф. Але досить істотна частка українців вірять і погоджуються з російськими наративами "розколу" з питань єдності (14-29%) або не мають чіткою думки (15-20%). Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), інформує УНН.

Цитата

«Відносно найменш поширеним є наратив щодо «серйозних конфліктів між політичним і військовим керівництвом» – у це вірять 14% респондентів. Натомість 71% респондентів вважають, що військове і політичне керівництво діють злагоджено із спільною метою перемоги», - ідеться у повідомленні.

Деталі

Більш поширеним є наратив, що «керівництво не приділяє належної уваги нашим захисникам», у який вірять 24% респондентів. Однак більшість - 60% – вважають, що українське керівництво «у мірі можливості проявляє належну увагу захисникам».

Відносно ж найбільше респондентів вірять у наратив, що чиновники наживаються на війні і розкрадають західну зброю – 29%. Проте і в цьому випадків значно більше тих, хто вважає, що зброя «не розкрадається, а використовується нашими захисниками» – 51%. Хоча в цьому випадку також і найбільше тих, хто не визначився з думкою (20%).

Як зазначається, лише 5% українців поділяють наратив про «зрадницьку» владу, яка «готова і може піти на неприйнятні для України компроміси з росією». Натомість 87% українців вважають, що влада України не піде на неприйнятні компроміси.

Доповнення 

В Україні продовжує погіршуватися ставлення до жителів росії та білорусі. Понад 81% українців негативно ставляться до росіян, понад 50% – до білорусів.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Похорон Єлизавети ІІ: процесія вирушила до Віндзора

     • 242144 переглядiв