ukenru
7-rosiyan-potrapili-pid-sanktsiyi-za-kiberzlochini-z-vikoristannyam-program-vimagachiv

7 росіян потрапили під санкції за кіберзлочини з використанням програм-вимагачів

 • 761052 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. На 7 громадян росії були накладені санкції Великобританії та США за причетність до недавніх атак програм-вимагачів, передає УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Міністерство закордонних справ Великобританії разом із владою США опублікували фотографії чоловіків, щодо яких було запроваджено санкції.

Влада США звинуватила їх у тому, що вони є членами розпливчастої російської хакерської мережі Trickbot. Штами програм-вимагачів Conti та Ryuk просили не менше 27 мільйонів фунтів стерлінгів у вигляді викупу. Цим росіяни шантажували 149 людей з Великобританії.

«Це надзвичайно важливий момент для Великобританії та наших спільних зусиль зі США щодо боротьби з міжнародними кіберзлочинцями», — заявив генеральний директор Національного агентства боротьби зі злочинністю Грем Біггар.

«Санкції є першими у своєму роді для Великобританії та свідчать про кампанію, яка спрямована проти тих, хто несе відповідальність за деякі з найскладніших і шкідливих програм, які торкнулися Великобританії і наших союзників», — заявив Біггар.

Українські Національні Новини

Новини Світу