600-vantazhivok-stoiat-u-cherzi-na-kordoni-z-boku-slovachchyny-na-tli-blokady-pereviznykiv

600 вантажівок стоять у черзі на кордоні з боку Словаччини на тлі блокади перевізників

 • 35781 переглядiв

Близько 600 вантажівок стоять у черзі на словацько-українському кордоні після того, як словацькі перевізники почали блокувати кордон, приєднавшись до польських водіїв

У чергах на території Словаччини в бік кордону з Україною станом на ранок на тлі блокади словацьких далекобійників перебуває близько 600 вантажівок. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у суботу, передає кореспондент УНН.

Станом на ранок сьогодні в черзі в бік України на території Словаччини перебуває десь 600 вантажних транспортних засобів з можливістю перетнути кордон. Як ми повідомляли, після 16:00 ми отримали від словацьких колег інформацію про те, що Союз перевізників Словаччини розпочав блокування руху на під'їзному шляху до кордону

розповів Демченко.

Деталі

Речник ДПСУ зазначив, що за минулу добу, 1 грудня, загалом кордон Словаччини у пункті пропуску "Ужгород-Вишнє Нємецке" перетнуло близько 320 автомобілів в обох напрямках.

"Треба розуміти, що цей напрямок також за останній час є досить активним в русі вантажівок через дії, які відбуваються на польському кордоні. Водії обрали для себе альтернативні напрямки, зокрема, напрямок кордону зі Словаччиною", - сказав Демченко.

Доповнення

1 грудня словацькі далекобійники почали блокувати рух вантажівок на прикордонному пункті пропуску "Вишнє Нємецке" з Україною, дозволяючи обмежений проїзд. Вони приєдналися до польських водіїв вантажівок, які вимагають від ЄС відновити дозволи на рух вантажівок, скасовані після вторгнення росії.

Європейський комісар з транспорту Адіна Велян заявила 29 листопада, що Україна та ЄС не можуть бути "заручниками" польських далекобійників, які блокують кордон. За її словами, ситуація "неприйнятна", і Брюссель залишає за собою право втручатися у забезпечення дотримання правил та застосування закону.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Вночі ворог атакував Одещину, є влучання - Кіпер

     • 31301 переглядiв