40-predstavnykiv-hromad-navchylys-pysaty-hranty-ta-zmozhut-zaluchyty-na-vlasni-idei-do-1-mln-hrn

40 представників громад навчились писати гранти та зможуть залучити на власні ідеї до 1 млн грн

 • 13359 переглядiв

Навчальна програма для представників громад Школа лідерів «Моя громада і МХП: зростаємо разом», яку компанія МХП та БФ «МХП – Громаді» реалізує спільно із Маріупольським державним університетом, об’єднав на одному майданчику очільників громад, секретарів рад, старост та депутатів.

Як створювати якісні грантові заявки та залучати додаткові кошти в громади тепер знають 40 представників місцевого самоврядування, які пройшли навчальний курс з проєктного менеджменту від компанії МХП та Благодійного фонду "МХП - Громаді". Окрім отриманих навичок, представники громад зможуть втілити в життя власні ідеї завдяки новому конкурсу грантів, передає УНН.

Навчальна програма для представників громад Школа лідерів "Моя громада і МХП: зростаємо разом", яку компанія МХП та БФ "МХП – Громаді" реалізує спільно із Маріупольським державним університетом, об’єднав на одному майданчику очільників громад, секретарів рад, старост та депутатів. Учасники вчилися ефективно працювати в команді, створювали грантові проєкти та удосконалювали свої професійні навички.

Простором для нетворкінгу став Кулінарний центр МХП, де у червні відбулися тренінги в офлайн та онлайн форматах. Експерти розповіли, як вміння презентувати себе впливає на інвестиційні можливості громади, як ефективно проводити колективне обговорення, будувати діалог та працювати в команді, а також вчилися створювати проєкти, які будуть цікаві інвестору.

До реалізації Школи лідерів долучилися освітяни Маріупольського державного університету з досвідом у галузях менеджменту, бізнесу, стратегування, публічного управління, психології. Зокрема, освітянки Тетяна Марена, Лариса Шаульська, Анастасія Трофименко взяли участь у розробці тренінгової програми. Про фандрейзинг, соціальне підприємництво та управління стресостійкістю учасникам розповідали викладачі Андрій Стойка, Анна Чечель та Ольга Пучина. А бізнес-тренерка Ольга Машталер допомагала очільникам громад вдосконалити навички самопрезентації, комунікації та публічного виступу.

"Служіння громаді – одна з важливих місій Маріупольського університету в умовах переміщення. Об'єднавшись, наш навчальний заклад  і Фонд "МХП-Громаді", втілили в життя Школу лідерів, щоб допомогти очільникам громад у професійному розвитку. Після такої плідної спільної роботи насправді розумієш, наскільки громадам потрібна підтримка, і наскільки вони очікують на неї. Наша співпраця з МХП у цьому напряму буде продовжуватися. Наразі ми вже розробляємо програму для наступного етапу Школи лідерів, який передбачатиме менторський супровід підготовки учасниками проєктів розвитку громад" – зазначила проректорка з науково-педагогічної роботи МДУ Тетяна Марена.

Важливою частиною навчання стала практична частина програми, де представники місцевого самоврядування створили проєкти, які хочуть реалізувати у своїх громадах.

"Якісна співпраця бізнесу та влади – дієвий шлях до розвитку  громади. А сталий та прозорий  бізнес зацікавлений у тому, щоб громада розвивалась, зростав рівень добробуту населення, а влада — була професійною та ініціативною. Тому важливо постійно поліпшувати рівень компетенцій людей, котрі роблять та робитимуть потужні зміни у своїх громадах, покращувати ефективність тих сфер діяльності, за які вони наразі відповідальні. Саме для цього компанія МХП спільно з Фондом "МХП – Громаді" та Маріупольським державним університетом організувала навчання для представників громад, аби допомогти розвинути навички, які допоможуть залучити додаткові ресурси з різних джерел, а значить стимулювати соціально-економічний розвиток громад", — директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП Павло Мороз.

На завершення першого етапу навчальної програми Благодійний фонд оголосив грантовий конкурс для учасників Школи лідерів. Тож громади зможуть отримати фінансування та втілити у життя необхідні проєкти. У межах конкурсу, учасники зможуть залучити на власні проєкти від 500 000 до 1 000 000 гривень. Напрями проєктів мають стосуватися реінтеграції ветеранів, енергоефективності або розвитку молодіжного потенціалу.

Подача заявок триватиме з 1 серпня по 15 вересня. Під час створення заявки учасники отримають експертну підтримку від менторів програми. Оголошення переможців відбудеться 10 листопада.

Також представники ОМС отримали сертифікати про успішне проходження навчання та відвідали  шеф-кухарів Кулінарного центру МХП Романа Маковецького  та Юрія Грицая.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі