40-dniv-z-dnya-tragediyi-u-brovarakh-u-vr-initsiyuyut-pereymenuvannya-odniyeyi-z-vulitsi-kiyevi-na-chest-monastirskogo

40 днів з дня трагедії у Броварах: у ВР ініціюють перейменування однієї з вулиці Києві на честь Монастирського

 • 603345 переглядiв

Народний депутат Галина Янченко повідомила, що група нардепів ініціює перейменування однієї з вулиць поблизу МВС на честь загиблого міністра.

Цитата

«Разом з колегами ми зібрали підписи для перейменування однієї з вулиць біля МВС іменем Дениса Монастирського. Під цим зверненням до київського самоврядування вже підписалися 150 народних депутатів.

Наступного тижня планую зустрітися з київською владою щодо цього питання», - повідомила Янченко.

Вона також написала, що Денис Монастирський достойною та світлою людиною.

«Найбільш достойної та порядної людини з усіх, кого я знала. Денис був прекрасним другом і дуже світлою людиною, професіоналом своєї справи та великим державником», - написала парламентар.

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний також присвятив пост трагічним подіям та пам’яті загиблих.

Цитата

«Минуло 40 днів від дня трагічної загибелі Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, першого заступника Євгенія Єніна, їхніх колег з МВС, екіпажу гелікоптера ДСНС та людей поруч з місцем його падіння.

У моїй пам’яті Денис і Женя залишаться назавжди. Ця світлина зроблена у перші дні відкритої війни з рф. Я відчував від них колосальну моральну підтримку і фахову допомогу. Це непоправна втрата для всієї держави і особисто для мене.
Поділяю біль і співчуваю рідним загиблих у цій жахливій авіакатастрофі та внаслідок неї», - написав Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українським чиновникам заборонили літати на гелікоптерах до кінця розслідування авіакатастрофи в Броварах

Вчора у структурі Міністерства внутрішніх справ колеги також вшанували пам’ять загиблих – усього на борту було 10 осіб: міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС України Юрій Лубкович, заступник керівника Патронатної служби МВС України Тетяна Шутяк, начальник управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки НПУ підполковник поліції Михайло Павлушко, старший оперуповноважений в особливо важливих справах Департаменту внутрішньої безпеки НПУ Андрій Маринченко, провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький. А також - командир повітряного судна – інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення Олександр Василенко, пілот цієї ж авіаескадрильї Костянтин Коваленко та бортмеханік Іван Касьянов.

Цитата

«Вони прямували на Схід, щоб підтримати службовців наших підрозділів у найгарячішій точці фронту. На жаль, війна обірвала і їхні життя. Коли я отримав інформацію про катастрофу, стало неймовірно боляче, адже у цей день втратив справжніх друзів, побратимів й колег. МВС працює та забезпечує стабільність у кожному регіоні країни. У нас є потужний колектив, який вистояв з 24 лютого минулого року і міцно стоїть зараз. Вся команда має зараз зціпивши зуби вирвати цю перемогу і вигнати ворога з території нашої держави», – сказав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Команда МВС згадувала відеозвернення Дениса Монастирського, яке він записав і розмістив у себе на фейсбуці 26 лютого минулого року. Воно вікопомне й надихаюче. І завершується словами, які тепер є заповітом і для співробітників системи МВС і для мільйонів українців: «Україна сьогодні – це ми. І ми – це Україна. І ми вистоїмо».

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Російські загарбники обстріляли Харківську область

     • 1136654 переглядiв

    Окупанти 78 разів атакували Херсонщину - ОВА

     • 894909 переглядiв

    Ще плюс 660: Генштаб оновив інформацію про втрати окупантів

     • 1273283 переглядiв

    У Чорному морі - 7 ворожих кораблів

     • 1378158 переглядiв

    Російські загарбники обстріляли Миколаївщину

     • 1137189 переглядiв

    Окупанти обстріляли Нікопольщину

     • 922926 переглядiв