ukenru
30-vinischuvachiv-vps-kitayu-uviyshli-u-povitryaniy-prostir-tayvanyu

30 винищувачів ВПС Китаю увійшли у повітряний простір Тайваню

 • 539731 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Тайвань у понеділок повідомив про найбільше з січня вторгнення ВПС Китаю до його зони ППО. Тайвань для перехоплення підняв у повітря свої винищувачі. Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони острова, передає УНН.

Деталі

За повідомленням тайванського міністерства, остання китайська місія включала 22 винищувачі, а також літаки радіоелектронної боротьби, раннього попередження та протичовнові літаки.

Літаки пролетіли у районі на північний схід від острова Пратас, згідно з картою, наданою міністерством, хоч і далеко від самого Тайваню.

Тайвань направив бойові літаки, щоб запобігти вторгенню китайських літаків, а ракетні системи були розгорнуті для спостереження за ними, йдеться в повідомленні міністерства.

Це було найбільше вторгнення з того часу, як 23 січня Тайвань повідомив про 39 китайських літаків у своїй зоні ППО.

Доповнення

Тайвань, який Китай вважає своєю територією, протягом останніх двох років повідомляв про неодноразові бойові вильоти китайських ВПС поблизу острова, часто в південно-західній частині його зони ППО недалеко від острова Пратас, контрольований Тайванем.

Тайвань називає неодноразові військові дії Китаю поблизу війною "сірої зони", призначеної як для того, щоб виснажити сили Тайваню, змушуючи їх постійно протистояти, так і для перевірки реакції Тайваню.

pic.twitter.com/VNwySoWrYd

— 國防部 Ministry of National Defense, R.O.C.(@MoNDefense) May 30, 2022

pic.twitter.com/p3wcAR0gAw

— 國防部 Ministry of National Defense, R.O.C.(@MoNDefense) May 30, 2022

Українські Національні Новини

Новини Світу