ukenru
3-grudnya-vsesvitniy-den-kompyuternoyi-grafiki

3 грудня – Всесвітній день комп’ютерної графіки

 • 30166 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Сьогодні Всесвітній день комп’ютерної графіки (Міжнародний день дизайнерів та аніматорів), Міжнародний день людей з інвалідністю, День подяки бармену, Міжнародний день боротьби проти пестицидів, інформує УНН.

Всесвітній день комп’ютерної графіки (Міжнародний день дизайнерів та аніматорів)

Свято заснувала американська компанія Alias у 1998 році. Дата святкування обрана на честь абревіатури тривимірної графіки (3D), число 3 та D – December (з англ. "грудень").

Ідею свята підтримали великі компанії, але спочатку цей день стосувався лише 3D-аніматорів. Зараз День комп’ютерної графіки охоплює усіх спеціалістів цієї галузі.

Міжнародний день людей з інвалідністю

1992 року Організація Об’єднаних Націй проголосила 3 грудня Міжнародним днем людей з інвалідністю.

Цього дня в Україні, як і в інших країнах, проводять різноманітні тематичні конференції, зустрічі, семінари. На них запрошують державних службовців, людей з обмеженими можливостями та представників правозахисних організацій для розв’язання питань щодо побутових умов, медичних послуг, влаштування на роботу людей з інвалідністю.

День подяки бармену

Цей день припадає на першу п’ятницю грудня. Свято зародилося у США.

Мета проведення– нагадати людям про працю, яку роблять бармени, про їхній сервіс, вміння слухати, підтримати розмову та жартувати. Вважають, що з роками робота бармена еволюціонувала від простого наливання напоїв до своєрідної психотерапії.

Міжнародний день боротьби проти пестицидів

Заснувала цей день у 1998 році однойменна Міжнародна коаліція.

Дату обрали не випадково. 3 грудня 1984 року стався вибух на заводі пестицидів Union Carbide в Індії, який призвів до викидання у довкілля смертельного газу – метилу ізоціанату. Померло понад 200 тис. людей, тяжко захворіло — пів мільйона.

Мета дня – привернути увагу суспільства до проблем, які бувають через виробництво та експлуатацію токсичних хімічних сполук.

Іменини

День Ангела сьогодні святкують: Прокл, Омелян, Арсеній, Ганна, Григорій, Анатолій, Фекла, Микола, Василь (Василій), Олександр, Володимир, Олексій, Йосип (Осип), Тетяна, Іван, Макар, Іларіон.

Українські Національні Новини

Суспільство