25-chervnya-vsesvitniy-den-vitiligo-mizhnarodniy-den-moryaka

25 червня: Всесвітній день вітіліго, Міжнародний день моряка

 • 1637930 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Сьогодні, 25 червня, відзначається Всесвітній день вітіліго. День, присвячений маловивченій та невиліковній хворобі, симптомом якої є поява білявих ділянок на шкірі хворого, був започаткований у 2011 році, пише УНН.

Дата відзначення та поширення інформації про цю хворобу обрана не випадково – саме 25 червня 2009 року помер найвідоміший у світі хворий на вітіліго, один з культових співаків кінця ХХ століття Майкл Джексон.

25 червня – це і Міжнародний день моряка або мореплавця. Був започаткований у 2010 році на підставі рішення членів Міжнародної морської організації ООН.

Мета цього дня – привернути увагу до внеску моряків у світову економу. За деякими даними до 90% усіх вантажів світової торгівлі перевозяться саме морськими шляхами.

Також 25 червня відзначається День кольорового телебачення. Технологія кольорового телебачення бере свій відлік з 1951 року із США. Перший кольоровий телевізор коштував 1 тисячу доларів.

В Україні 25 червня відзначають День митника та День молодіжних і дитячих громадських організацій. Останній не варто плутати з Днем молоді, який до недавнього часу теж відзначався в останню неділю червня, але з 2021 року був перенесений на 12 серпня.

Ще 25 червня можна відзначити Міжнародний день сомоподібних та Всесвітній день боротьби з коридою.

За церковним календарем 25 червня це день пам’яті преподобного Петра Афонського.

Петро жив у VІІ-VІІІ століттях. Був родом із заможної родини з Константинополя і спершу присвятив своє життя військовій справі. Під час війни у Сирії був взятий у полон. Петро пообіцяв присвяти своє життя служінню Господу, якщо вийде на волю.

Вважається, що спершу до Петра явився Микола Чудотворець, який переконався у твердості цієї обіцянки. А згодом прийшов старець Симеон, який розбив окови.

Петро спершу поїхав до Риму, а поті попрямував на Афон, де став ченцем і 50 років прожив у служінні Господу.

Іменини 25 червня святкують Петро, Євгеній, Арсеній, Аркадій, Орест, Анастасія.

Українські Національні Новини

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі