ukenru
25-chervnya-den-mitnoyi-sluzhbi-ukrayini

25 червня: День митної служби України

 • 30655 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Сьогодні у світі відзначають День моряка та День кольорового ТБ. В Україні відзначають День митної служби. Про це пише УНН.

Свята

25 червня відзначається Міжнародний день моряка. Це свято присвячене морякам торгового флоту, яких сьогодні налічується 1,5 мільйона чоловік.

У посланні з цього приводу Генеральний секретар Міжнародної морської організації Кітакамі Лім закликав не забувати про важливу роль моряків, які докладають величезних зусиль для зміцнення глобальної економіки і доставки по морю товарів, необхідних нам для повсякденного життя.

За словами Кітакамі Ліма, морякам доводиться нелегко - вони довго не бачать рідних і близьких, перебуваючи в море. Він закликав приєднатися до кампанії на підтримку моряків і взяти участь у вікторині на сторінці «День моряка» на веб-сайті ІМО.

День митної служби України відзначається щорічно 25 червня в день ухвалення Верховною Радою України у 1991 році Закону про митну справу в Україні. Відповідний Указ Президента України про празднечні і пам’ятні дати № 353/92 був підписаний 22 червня 1992 року, свято носить назву «День митної служби України».

Митна служба - один з основних атрибутів держави. Проголошення державного суверенітету і незалежності України в 1991 році зумовило нагальну потребу в забезпеченні належного захисту економічних інтересів країни.

Закони України «Про митну справу в Україні» (прийнятий 25 червня 1991 року), «Про Єдиний митний тариф» і Митний кодекс (введені в дію протягом 1991-1992 років) стали законодавчою основою організації митної справи в державі, створення митної системи України.

Релігійне свято

25 червня в православної церкви шанується день пам'яті преподобних Петра Афонського і Онуфрія Великого. Також сьогодні відзначають набуття мощей (1650) і друге прославлення (1909) благовірної великої княгині Анни Кашинської, в чернецтві Єфросинії.

Іменини сьогодні відзначають: Андрій, Анна, Іван, Марія, Петро, Степан, Тимофій, Юліан.

Українські Національні Новини

УНН Lite